Viisi totuutta tulevaisuuden työelämästä

Jos haluat tietää, mistä tulevaisuuden työelämä muodostuu, tässä on viisi totuutta, jotka sinun olisi hyvä omaksua:

1. Anna koneiden tehdä työ – oikea tekniikka oikeaan tilanteeseen

Ihan ensimmäiseksi panosta oikeanlaisiin laitteisiin. Varmista, että organisaatiollasi on oikeat ratkaisut ja oikea teknologia, jotka tarjoavat parhaimmat ja kilpailukykyisimmät mahdollisuudet tehostaa toimintaanne ja integroida organisaatiosi työskentelytavat. Ymmärrä, että älykäs tekoälyteknologia on uusi kollegasi ja tee yhteistyötä sen kanssa.

2. Toimistot ovat enemmän kuin toimistoja – mukautuva työelämä on uusi normaali

Tulevaisuudessa työtä tullaan tekemään muuallakin kuin toimistossa. Me huolehdimme siitä, että etätyöskentely ja toimiminen ihmisten kanssa on sujuvaa riippumatta siitä, missä työtä tehdään tai kenen kanssa. Toimisto on nähtävä paikkana, jossa tiimejä ja kulttuuria vahvistetaan sekä rakennetaan sitoutuneisuutta yritykseen - toimiston tulee enemmän kuin pelkkä toimisto.

3. Hybridistä tulee uusi normaali – toimistosta monimuotoinen

Hybridiratkaisuista tulee uusi normaali. Toimistoissa on oltava riittäväsi videokokoustiloja jotta digitaalisesti tai läsnä työskentelevät välttyvät häiriöiltä tai negatiiviselta hälinältä. Työnantajan on luotava monimuotoinen työympäristö, jossa erilaiset työskentelytavat - paikan päällä tai etänä - voidaan toteuttaa ja hyväksyä samalaisin ehdoin.

4. Hallitse taistelua aikaa vastaan – rentoutta, vaihtelua ja monia ulottuvuuksia

Hallitse taistelu aikaa vastaan. Työelämässä on kyse ajan hallinnasta koska tulevaisuudessa vapaa-ajan ja työajan rajat tulevat hämärtymään nykyistä enemmän. Itsensä johtamisesta tuloskeskeisessä työympäristössä tulee tärkeää pitkäjänteisen suorituskyvyn kannalta. Ei pidä kuitenkaan unohtaa rentouttavia hiljaisempia hetkiä, koska työskentelystä digitaalisessa työympäristössä voi tulla nykyistä intensiivisempää. Työnantajalle, jolta puuttuu valvonnan välineet, on myös uusia välineitä siihen, miten hän voi ratkaista työn suorituksen seurannan työntekijää kunnioittavalla tavalla.

5. Varmista kamppailu tilasta – kankeasta toimistoympäristöstä vetäviin toimistoihin ja juhlatunnelmaan

Toimiston tilanjärjestely on aikaisempaa tärkeämpää. Nykyisessä työelämässä, jossa hyödynnetään hybridiratkaisuja, menetetään työntekijöiden juttutuokiot kahvihuoneessa sekä toimistossa ennen vallinneen positiivisen hälinän ja asioiden kuulemisen sivukorvalla, eli toimistojen tauko- ja välitiloissa tapahtuvan keskustelun. Siksi meidän on siirryttävä kankeasta toimistoympäristöstä luomaan työntekijöitä houkuttelevia tiloja joissa vallitsee rento juhlatunnelma joka kannustaa ideoiden pallotteluun niin tiiminjäsenten kun eri osastojen välillä. Tätä moni on kaivannut etätyöskentelyn aikana.

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää? Jätä numerosi niin soitamme sinulle takaisin.

Liknande artiklar