Office Managementista 100% ilmastoneutraali  

- saavutamme kestävyysstrategiamme virstanpylvän ja asetamme suurempia vaatimuksia alihankkijoille  

Office Management on vuodesta 2021 lähtien mitannut, vähentänyt ja neutralisoinut ilmastojalanjälkeään ympäristöneutraalien organisaatioiden noudattaman PAS2060 standardin mukaisesti. Office Management ei tyydy pelkästään oman toimintaansa liittyvien päästöjen vähentämiseksi, vaan keskittyy koko toimintaketjuun alkaen ostettavista ja asiakkaille toimitettavista tuotteista ja palveluista.  

  • Tehostamme ja parannamme palveluitamme ja tuotteitamme, jotta voimme edistää näiden aiheuttamia ilmastovaikutuksia. Kokonaisuus kattaa mm. laitteiden tehokkaan kiertokäsittelyn (vuokraus, uudelleen käyttö, kierrätys), palveluidemme digitalisoinnin sekä ympäristömerkittyjen tuotteiden ja palveluiden laajemman käytön, sanoo Klara Tengstrand, Office Managementin Kestävän kehityksen päällikkö. 

Yli 95% Office Managementin ympäristövaikutuksesta muodostuu tuotteiden ja palveluiden ostamisesta. Avainasemassa on tämän takia Office Managementin käyttämien toimittajien samankaltainen kunnianhimo vähentää ilmastovaikutuksia Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti 1,5 astetta. Office Management päivittää Toimittajakoodiaan tukeakseen tätä tavoitetta odottaen, että myös toimittajat noudattavat tätä tavoitetta. 

  • Siirtyminen ilmastoneutraaliksi yritykseksi on tärkeä strateginen päätös varmistaaksemme, että olemme pitkällä aikavälillä kilpailukykyinen toimittaja, työnantaja, yhteistyökumppani sekä sijoituskohde omistajillemme. Ilmastoneutraalin päätöksemme myötä pyrimme läpinäkyvään ja muutosalttiiseen toimintaan sekä toimimme yhdessä asiakkaidemme kanssa päästöjen vähentämiseksi. Kannamme vastuumme aiheuttamistamme päästöistä niin tänään kuin huomenna, sanoo Peter Uddfors, Office Managementin toimitusjohtaja.   
  • Toistaiseksi olemme yksi harvoista yrityksistä, joka huomioi näin laajasti kokonaisvaltaisen ympäristövaikutuksen aina omasta toiminnastaan asiakkaillemme toimitettavien laitteiden ja palveluiden aiheuttamiin päästöihin, Klara Tengstrand selkeyttää. 

 

Mittaaminen tapahtuu Greenhouse Gas Protocol hyväksymän standardin ja PAS2060 vaatimusten mukaisesti kattaen vähintään 95% yrityksen kokonaisvaltaisesta ilmastovaikutuksesta (scope 1, 2 ja 3). Ilmastoalan erikoisasiantuntija Tircorona Climate Partner avustaa Office Managementia tässä työssä. 

Office Management puolittaa ilmastojalanjälkeen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti vuoteen 2030 mennessä, kattaen koko arvoketjun ja oman toimintansa. Yritys liittyi vuonna 2021  SME Climate Commitment – aloitteeseen, joka on YK:n Race to Zero- kampanjassa tunnustettu aloite yritysten ja organisaatioiden yhdistämiseksi tavoitteessaan puolittaa ilmastojalanjälkeään vuoteen 2030 mennessä. 

- Ilmastojalanjälkemme pienentämisen lisäksi, kannamme vastuuta toimintamme takia tällä hetkellä muodostamista päästöistä. Kompensoimme 100 % aiheuttamaamme ilmastojalanjälkeä, sisältäen asiakkaillemme toimittamamme tuotteita ja palveluita.  Kompensaatio suoritetaan kolmannen osapuolen tarkastamien ja YK-sertifioitujen uusiutuvan energian projekteihin; aurinkoenergiaa Intiaan ja tuulivoimalaa Hondurasiin. Ilmastokompensaation myötä edistämme siirtymistä uusiutuvaan energiaan ja välttämään fossiilisten polttoaineiden hiilijalanjäljen muodostumista vastaavissa määrin. Olemme lisäksi mukana rahoittamassa Islannissa sijaitsevaa uutta tekniikkaa Direct Air Capture, joka imee hiilidioksidia ilmasta, Klara Tengstrand jatkaa.   

Lisätietoja varten osallistu 4.5.2022 klo 15 ruotsiksi järjestettävään lehdistötilaisuuteen 

Office Management on neuvova palveluyritys IT, kommunikoinnin ja työpaikkaratkaisujen osa-alueilla. Office Management Group on perustettu 1993 ja Suomen toiminnot vuonna 2009. Yritys työllistää -Pohjoismaissa 450 henkilö luoden yhteensä 8000 asiakkailleen markkinajohtajien tuotteilla edellytykset tehokkaalle työskentelylle, yhteistyölle ja viestinnälle. Nalka Invest Ab omistaa Office Managementin. Liikevaihto vuonna 2021 oli 130 M € ja toimipisteet löytyvät seuraavista kaupungeista: Tukholma, Oslo, Espoo, Tampere, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Uppsala ja Luulaja. 

 

Lisätiedot:

Kestävän kehityksen päällikkö Klara Tengstrand

Puhelin: +46 (0) 72 600 41 67

Sähkposti: klara.tengstrand@officemanagement.se

Konsernin markkinointijohtaja Camilla Stark

Puhelin: +46 (0) 72 600 41 83

Sähköposti: camilla.stark@officemanagement.se

 

Liknande artiklar