Kyyryssä läppärin takana vai ryhdikkäästi ja ergonomisesti oikeassa asennossa?

Hyvää alkanutta vuotta 2021! Vuosi vaihtui yhtä poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun vietimme suurimman osan vuodesta 2020. Monille ainoa yhteys asiakkaisiin tai kollegoihin on puhelin tai Teamsin kaltainen etäkokoussovellus.

Harva olisi voinut vuosi sitten ajatella, että poikkeusolot kestävät näin kauan. Itse asiassa vuosi sitten pandemiasta ei ollut vielä puhetta, vaan puhuttiin ”Kiinassa riehuvasta taudista”.

Istun kotikonttorilla kirjoittamassa tätä blogia. Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että työergonomiasta on huolehdittu niin kotikonttorilla kun toimistolla. Ergonomiaan on vuosia karttuessa pitänyt kiinnittää entistä enemmän huomioita. Niska ja selkä kipeytyy yllättävän helposti ja nopeasti, vaikka harrastaa säännöllisesti liikuntaa. Siksi ergonominen työasento on minulle tärkeä asia.

Olen useamman vuoden ajan käyttänyt työni tehostamiseksi ja ergonomiani parantamiseksi kahta isoa ulkoista näyttöä ja viime syksynä sain mahdollisuuden päivittää kotikonttorin 24” näytöt yhteen 43” kaarevaan näyttöön. Alkuun kaarevan näytön käyttö tuntui oudolta, mutta jo parin päivän jälkeen en vaihtaisi tätä enää kahteen erilliseen näyttöön. Ja itse asiassa, ne muutamat kerrat, kun olen käynyt syksyn jälkeen toimistolla, on kahdella erillisellä näytöllä työskentely tuntunut hitaalta ja hankalalta. Isolla kaarevalla näytöllä tiedostojen ja ohjelmistojen siirto näytön vasemman ja oikean laidan välillä sujuu näppärästi pikakomennolla eikä tarvitse ”vanhan mallin mukaan raahata ohjelmaa näytöstä toiseen”.

Miten sinä olet kiinnittänyt huomioita työergonomiaasi? Istutko kyyryssä läppärin takana vai istutko ergonomisesti oikeassa asennossa?

Muistathan kysyä IT-kumppaniltasi erilaisista työkaluista ergonomian parantamiseksi. Omaan ja työntekijöiden ergonomiaan panostettu raha näkyy monien tutkimusten mukaan suoraan sairauspoissaolojen vähenemisenä ja sitä kautta vaikuttaa myös yrityksen tuloksentekoon! Ole siis jo tänään yhteydessä vastuumyyjääsi!

Kaikille jaksamista ja tsemppiä tähän vuoteen. Ennen pitkää pääsemme palaamaan uuteen normaaliin.

Lumisin talviterveisin,

Mona Suominen

Liknande artiklar