Ajatuksia

Ajatuksia

10 02.2015

Vuoden IT konsultin palkkiolla?

Lisätty kategoriaan Ajatuksia, Blogi kirjoittajalta Jaakko Sippola

Olipa mielenkiintoinen tilanne, kun olin mukana yhtiömme Office Management Oy:n kanssa kilpailutuksessa liittyen IT-infran uudistukseen. Olemme tällaisissa kilpailutuksissa mukana kymmeniä kertoja vuosittain.

Nimiä tietysti mainitsematta jäin miettimään tätä koko kilpailutusasiaa hetkeksi.

Case:

Suomalainen pieni yritys, joka työllistää 28 ihmistä halusi uudistaa IT-toimintojansa ja oli päättänyt tehdä kilpailutuksen. Koska yhtiössä oma IT-osaaminen ei ehkä ollut se kaikkein kovin osaaminen, olivat he valinneet palkata kilpailutusta johtamaan konsultin.

No mitä tapahtui? Konsultti suunnitteli tarjouspyynnön, joka kesti kartoituksineen noin viikon. Konsultti otti yhteyttä kahdeksaan, siis kahdeksaan, IT-yritykseen ja toimitti tarjouspyynnön heille. Tarjousta oli aikaa tehdä 3 viikkoa. Tämän jälkeen aloitettiin neuvottelut ja mahdollisten toimittajien tapaaminen. Konsultti ja kaksi yrityksen edustajaa tapasivat kahdeksan eri yritystä ja kuuntelivat ehdotukset. Tästä seulasta pääsi sitten läpi 4, joiden kanssa otettiin uudet neuvottelut.

Erilaisten tapaamisten jälkeen asiakas teki konsultin avustuksella päätöksen, kenen kanssa jatketaan eteenpäin.

No. Oma ajatus järjestelmällisestä ja harkitsevasta valinnasta aina kumppaniksi on hyvä idea. Nyt kuitenkin herää kysymys, että onko tämä kuitenkaan taloudellisesti kovinkaan järkevää.

Tämän kokoisen yrityksen IT-infra noudattaa n. 90% samaa kaavaa, ja puhun siis ns. toimistoinfrastruktuurista. Onko tähän työhön järkevää resursoida näin paljon aikaa, rahaa ja vaivaa? Voisiko esimerkiksi olla helpompaa tehdä vain kustannusvertailua ja sen jälkeen tutkia toimittajien mahdolliset referenssit ennen päätöstä. Kuinka paljon aikaa ja rahaa säästyisi?

Olen aivan vakuuttunut, että tuollaisessa projektissa palaa rahaa enemmän jo projekti- ja mietintävaiheessa kuin koko IT-infra maksaisi vuodessa.

Suomalaisista yrityksistä jopa n. 30% on siirtynyt jo Office 365 -palveluiden käyttäjiksi. Tämän järjestelmän demoaminen hintoineen kestää n. 0,5h. Me Office Managementissa olemme tehneet jo satoja näitä käyttöönottoja ja tuemme käyttäjiä niiden palveluiden käytössä. Meidän lupauksemme uudesta infrasta on 25 päivää allekirjoituksesta.

Kumpi malli sitten on fiksumpaa, asiakashan sen aina päättää.

(ja kirjoitus ei kyseenalaista konsulttien kompetenssiä, vaan sitä kokoluokkaa, missä tämän kaltaista apua kannattaisi käyttää)

Jaakko Sippola,

Office Managementin Toimitusjohtaja

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.