Blogi

Blogi

27 11.2018

Tiedolla johtaminen vs tiedolla ohjaaminen – oikeilla työkaluilla parempaan tulokseen

Lisätty kategoriaan Blogi kirjoittajalta Petri Kuisma

Tiedolla johtamisesta on puhuttu jo kauan ja se onkin erinomainen liiketoimintajohtamisen työkalu, kunhan siihen yhdistyy sekä luovuus, että kriittinen ajattelu. Tämä on hyvä lähtökohta kokonaisuuksien johtamiseen, mutta mitä hyötyä tiedolla ohjaamisessa on tiedolla johtamiseen verrattuna? 

Terminä yksilöjohtaminen on vanhahtava ja harhaanjohtava, joten nyt olisi aika ottaa seuraava askel ja aloittaa tiedolla ohjaaminen.
Digitalisaation myötä meillä on nykyisin valtavat määrät tietoa, jota oikein hyödyntämällä voidaan toteuttaa tiedolla ohjaaminen. Usein manuaalinen tietojen lisääminen ja päivittäminen koetaan turhauttavana. Tätä tulee helpottaa nykyaikaisilla ratkaisulla kuten Microsoft PowerApps (tee Appeja ilman koodausosaamista) + Microsoft Flow (automatisoi tehtäviä,). Helpottamalla asioita usein myös tietojen oikeellisuuden taso paranee.
Tehdään siis yllämainituilla työkaluilla tietojen päivittämisestä helppoa suoraan älypuhelimesta kirjautumatta erikseen esim. CRM tai ERP järjestelmiin. Päivittäiseen tekemiseen liittyvien viestien/toimenpiteiden automatisointi säästää hermoja ja aikaa, joka tunnetusti on rahaa.
Perusaskeleet tähän ovat: 

Datan visualisiointi, esim. numerot ja päivämäärät voidaan muuttaa näkyvämmäksi ja helpommin hahmotettavaksi. Tämä voi saada aikaan oivalluksia, joita esim. perusmuotoisesta datasta ei olisi löydetty.

Datan julkisuus, esim. visualliset taulukot tulevat ehdottomasti olla näkyvillä toimitilojen Infotauluilla ja helposti saatavilla tehtäessä asiakastyötä kentällä sekä etätyön lisääntyessä mobiililaitteissa. 

Henkilökohtainen ohjaus datan avulla. Vilkaistaan menneeseen ja katsotaan tulevaisuuteen isommalla painoarvolla (auton taustapeili vs. tuulilasi). 

Esimerkkinä voidaan ottaa tavoitehakuinen myyjä, jonka pitää pystyä keskittymään asiakastyöhön, eikä käyttää aikaa esimerkiksi raportointiin. Automatisoimalla kirjauksia ja käyttämällä oikeita työkaluja saadaan muodostettua helposti ymmärrettäviä raportteja tukemaan myyntityötä ja analysoimaan tuloksia.  Tässä tiedolla ohjaaminen ottaa ison roolin. Oikeat työkalut tällaiseen työhön ovat Microsoftin PowerBi ja Office Management AV-ratkaisu. 

 Tehdään datasta tarina, haluatko keskustella aiheesta lisää ?

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.