Blogi

Blogi

27 04.2020

Sosiaalinen etäisyys vai läsnäolo poikkeustilasta huolimatta?

Lisätty kategoriaan Blogi kirjoittajalta Office Management

Taas on keskiviikkoaamu ja aika kokoontua tiimin kanssa kahville.. Mutta tällä kertaa emme kokoonnu toimiston neuvotteluhuoneeseen tai loungen sohvaryhmään, vaan pidämme etäkahvittelun Teamsin välityksellä.

Monen viime aikoina julkaistun tutkimustuloksen myötä, suurin osa kotikonttorilla työskentelevistä kaipaavat eniten sosiaalisia kontakteja riippumatta ovatko nämä kollegoiden vai asiakkaiden kanssa. Valtion ohjeistus on pitää sosiaalista etäisyyttä, joten miten voimme luoda sosiaalisia kanssakäymisiä rikkomatta valtion ohjeistuksia?

Teams on työkaluna tullut monille tutuksi etäpalaverien kautta. Vallitsevassa tilanteessa tätä työkalua voi käyttää myös muunlaisiin tapahtumiin. Olen kuullut, monissa yrityksissä pidetään joko säännöllisiä tai epäsäännöllisiä kahvitteluhetkiä tai lounaita Teamsin välityksellä. Osassa yrityksissä osallistuminen on käyttäjän harkinnan varassa, osassa odotetaan koko tiimin osallistuvan järjestettäviin yhteisiin hetkiin. Olen myös kuullut, että Teamsia on käytetty vähemmän virallisiin tilaisuuksiin kuten after workiin, pizzailtoihin tai lähisuvun kanssa tietovisailuun. Mielikuvitus on rajana.

Valtaosa Office Managementin asiakastapaamista on viimeisten viikkojen aikana pidetty Teams-palavereina joko niin että kaikki osapuolet osallistuvat kotitoimistoilta käsin tapaamiseen ja on jopa pidetty kokous, jossa meidän yhteyshenkilömme kartoitustilanteessa on asiakkaan tiloissa, kun asiakkaan yhteyshenkilöt ovat Teamsin välityksellä kotikonttoreilla.

Me Office Managementilla haluamme myös varmistaa sosiaalisten kontaktien ja erittäin hyvän tiimihengen ylläpitämisen. Tämän takia meillä kokoonnutaan useita kertoja viikossa tiimeittäin viikkopalaveriin, kahvitteluun tai koko talon tilaisuuksiin. Arvostan itse kovasti näitä kokoontumisia ja on kiva ”nähdä” kollegoitaan – edes ruudulla. Vältän tällä hetkellä usein kollegoille soittamista puhelimella ja pyrin ottamaan yhteyttä Teamsilla. Koen, että asian hoitaminen on tällä tavalla henkilökohtaisempaa.

Ennen pitkään palaamme normaalimpaan työskentelymalliin, mutta uskon vakaasti, että näiden viikkojen jälkeen etätyöskentelyn määrä tulee lisääntymään. Pakon edessä on huomattu, kuinka iso osa työtehtävistä on hoidettavissa etänä ja veikkaan, ettei tämän jälkeen enää käytetä samalla tavalla aikaa autossa istumiseen, ylipäänsä työhön liittyvään matkustamiseen tai työpaikalle siirtymiseen. Mitä mieltä sinä olet? Lisääntyykö etätyöskentely vai palaammeko entisen malliin, jossa suurin osa töistä suoritetaan toimistolla?

Kirjoittaja: Mona Suominen

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.