Pilvipalvelut

Pilvipalvelut

07 06.2012

Olisiko jo yrityksesi aika siirtyä pilveen?

Lisätty kategoriaan Pilvipalvelut kirjoittajalta Jaakko Sippola

Teen paljon myyntityötä (lue asiakaskäyntejä) joka viikko ja olen huomannut, että pienyritykset jotka etsivät tapoja tehdä leikkauksia tietojenkäsittelykustannuksiinsa sekä parantaa tehokkuuttaan, huomaavat pilvipalveluiden olevan varsin puoleensavetäviä. Pilvipalvelut toimivat käyttämällä internet-yhteyden avulla etäpalvelimella olevaa dataa ja sovelluksia. Tämä mahdollistaa yritysten käyttävän sovelluksia ilman niiden asennusta, sekä henkilökohtaisten tiedostojen käyttöä miltä tahansa internet-yhteydellä varustetulta tietokoneelta. Kyllä. Esimerkiksi mökiltä laiturin nokasta.

Ajattelin avata teille hieman yleisimpiä pilvipalveluiden tuomia hyötyjä pienyrityksille:

Mielenrauha: Tiedostojen tallennus turvalliselle, luotettavalle pilvipalvelimelle poistaa varmuuskopioiden tarpeen, ja mahdollistaa tiedostojen käytön koska tahansa. Eikä palvelu vaadi käyttäjältä yhtään ylläpitotoimia. Yrittäjä nukkuu yönsä hyvin.

Käytettävyys: Pilvipalvelut tarjoavat helpon tavan tehdä yhteistyötä, etenkin mikäli yrityksesi työntekijät ovat eri sijainneissa, ja käyttävät eri laitteita – tai mikäli sinulla on etätyöntekijöitä, hallituksen jäseniä tai kauppiaita, joiden pitää päästä käyttämään dataasi.

Kustannussäästöjä: Säästät rahaa kuukausittain, sillä enää ei ole tarvetta ylläpitää palvelimia, työkoneita tai puhelinjärjestelmiä. Perinteinen talon sisällä hoidettu tapa on enää kallis muisto menneisyydestä.

Selvittääksesi onko pilvipalveluihin siirtyminen oikea askel pienyrityksellesi, vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 • Tarvitseeko sinun tehdä suuria leikkauksia IT-kuluihin?
 • Pitääkö tietoihin päästä käsiksi myös toimiston ulkopuolelta?
 • Voitko toimia ilman kustomoitua/yksinoikeudella valmistettuja sovelluksia?
 • Tarvitseeko yrityksesi kilpailla suurten yritysten kanssa?
 • Onko helppo skaalautuvuus tärkeää yrityksellesi?
 • Onko yksikään käytössä olevista sovelluksistasi elinkaarensa päässä?
 • Onko palvelinlaitteistosi yli 5 vuotta vanhaa?
 • Tarvitseeko yrityksesi paremman toipumissuunnitelman?

Peruskysymykset ovat helppoja ja niihin on mielestäni helppo vastata. Jos haluat selkeää kustannussäästöä ja samaan aikaan parempia palveluita sopii pilvipalvelut yrityksellesi.

Mikäli vastasit suurimpaan osaan kysymyksistä kyllä, on pilvipalveluihin siirtyminen hyvä idea. Se mahdollistaa pienyrityksen reagoivan ja vastaavan nopeammin ja tehokkaammin asiakkaidensa tarpeisiin – se askel, jonka pienyritykset tarvitsevat onnistuakseen, ja mahdollistaen heidän kilpailevan paremmalla tasolla.
Pilvipalveluita hyödyntävän organisaation muutokset ovat nopeampia ja helpompia, etenkin mikäli koet tarvetta skaalata resursseja ylös- tai alaspäin. Pilvipalvelut soveltuvat erityisen hyvin pienyrityksille, jotka haluavat tehdä valintoja valmiista ohjelmistoista, ja hyödyntää niissä pieniä muutoksia.

Myyntipuhe, kyllä tai ei. Suosittelen kuitenkin vahvasti, että harkitsette yrittäjänä näitä asioita vakavasti.

 

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
  Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.