Pilvipalvelut

Pilvipalvelut

22 07.2013

Nopeat etätyöhetket onnistuvat helposti pilvipalveluiden avulla

Lisätty kategoriaan Pilvipalvelut kirjoittajalta Miia Kaarakainen

Yrittäjän työ on siitä mielenkiintoista, että töitä tehdään myös lomalla. Loman aikana voi hyödyntää lyhyet hetket, joiden aikana voi tehdä muutaman tärkeän työn. Onneksi modernit pilvipalvelut mahdollistavat työskentelyn melkein mistä tahansa, esimerkiksi kesämökiltä. Ainoana vaatimuksena on toimiva internetyhteys.

Nykyteknologia on elintärkeä kumppani yrittäjälle

Älypuhelimet ovat siitä käteviä, että ne mahdollistavat pienten työasioiden hoitamisen vaikka keskellä veneretkeä. Itse käytän nykyteknologiaa todella paljon hyödykseni ja pystynkin työskentelemään joustavasti missä ja milloin vain. Mobiililaitteet, kevyet kannettavat tietokoneet ja pilvipalvelut ovat yrittäjän arjessa tärkeitä apuvälineitä. Pilvipalvelut ovat oivallinen tapa työskennellä etänä kaikille työntekijöille, ei pelkästään yrittäjille. Microsoftin tutkimuksen mukaan pilvipalvelut auttavat työntekijöitä luomaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä, mikä lisää tyytyväisyyttä ja hyvinvointia.

Halusin kirjoittaa etätyöskentelyn mahdollisuuksista blogiimme, sillä juuri tällä hetkellä istun junassa matkalla Tampereelle. Varasin työskentelyhytin vaunusta numero 5. Tikkurilaan asti on hiljaista, sieltä hyttiin astui kaksi Tammerfesteille matkalla olevaa nuorta kaveria. Korkkasivat heti tölkit Karhun A-kaljaa… Oikea meininki!

Itse keskityn kuitenkin hoitamaan muutaman työasian ennen viihteelle siirtymistä.

Kannettava auki ja VR junaverkko päälle. Vaikka vietän lomaani, käyn CRM:ssä tarkistamassa kuukauden avainluvut: käyntimäärät myynnillä, avoimet tarjoukset, tehdyt sopimukset, valmistuneet projektit ja tukipalvelun työjonon. Hienoa nähdä, että VR:n ilmainen WLAN-verkko toimii näinkin hyvin!

Uusi Sharepoint ei hätkähdä netin pätkimisestä

Muutama sopimus vaatii tarkistusta ja avaankin Sharepointin. Käyn tarkistamassa, mitä muutoksia kollegat ovat tehneet projektisuunnitelmiin. Ilolla huomaan, että henkilöstö on tarkasti vienyt eteenpäin sovittuja projekteja niin kuin kuuluukin, vaikka olenkin ollut poissa paikalta. Käytössämme oleva Office365 –palvelun Sharepoint vaihdettiin Microsoftin toimesta juuri 2013 versioon, joka toimii erinomaisesti. Uuden Sharepointin paras ominaisuus on ehdottomasti tiedostokansioiden automaattinen synkronointi kannettavan tietokoneen kiintolevylle. Esimerkiksi WLAN-verkon tai Internet-yhteyden tilapäinen pätkiminen junassa ei haittaa Sharepointin käyttöä yhtään.

Kirjaudun vielä Outlookin WebAccessiin ja vaihdan sähköpostin lomaviestiin uuden pohjan, koska kollegani, johon nyt viittaan jää tänään hyvin ansaitulle lomalle.

Oikeat työvälineet nopeuttavat työskentelyä myös lomalla

Nyt kone kiinni ja vaihde vapaalle. Kahdenkymmenen minuutin aikana sain aika paljon aikaan. Suosittelenkin panostamaan hyvään kannettavaan, joka käynnistyy nopeasti ja jonka akku kestää pitkään, sekä toimiviin pilvipalveluihin, jotka mahdollistavat työtiedostoihin ja -sähköposteihin pääsyn missä ja milloin vain. Loput työt tällä viikolla teen kännykällä.

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.