Blogi

Blogi

15 05.2018

Mitä oikein tarkoittaa sana Ulkoistus?

Lisätty kategoriaan Blogi kirjoittajalta Tommi Eloharju

Joka puolella puhutaan ulkoistamisesta, mutta mitä se oikein tarkoittaa käytännössä? Sana ulkoistaminen tuo monille mieleen kontrollin menetyksen ja suttuisen rahastuksen epäselvillä laskuilla. Siksi siitä puhutaan edelleenkin negatiiviseen sävyyn – melkeinpä joka alalla.

Näin saattoi vielä ollakin kymmenen vuotta sitten, mutta ei enää. Menestyneimmät ulkoistusfirmat tekevät töitä läpinäkyvästi ja ihan päivänvalossa asiakkaan kanssa samassa tilassa. Lyhyesti sanottuna Ulkoistamisella halutaan yleensä luopua ulkoistettavan asian taakasta tai hakea kustannustehokkaampaa ratkaisua toteuttaa sama toiminto talon ulkopuolisesti. Ulkoistaminen hyvin toteutettuna on usein parempi vaihtoehto, se säästää aikaa, rahaa (ja hermoja) ja vapauttaa työntekijät keskittymään oman ydinliiketoiminnan harjoittamiseen.

Erityisesti IT-ulkoistaminen on ollut pinnalla viime aikoina ja keskustelua on käyty sen puolesta, sekä sitä vastaan. Eniten ihmisiä tuntuu askarruttavan, mitä omalle IT-väelle ulkoistamisessa oikein tapahtuu? Täytyykö heistä luopua ulkoistamisen vuoksi? Mielestäni kyse on enemmänkin työnkuvien muuttamisesta kehittävämpään suuntaan – vapautetaan yrityksen omia IT-resursseja siitä perustekemisestä, silloin aikaa jää myös IT-kehitystyölle.

Ymmärrän kyllä myös sen, että muutos pelottaa aina. Uhkakuvat koko IT-infran toimimattomuudesta, uusista työkaluista ja datan siirrosta voivat tuntua ylimääräiseltä stressiltä ja aikaa muutokseen ei oikein ikinä löytyisi. Meidän työmme Office Managementilla on IT-ulkoistus.  Me  pyrimme siihen, että siirtymävaiheen asiakaskokemus olisi ensiluokkainen. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että madallamme  asiakkaan kynnystä astua uuteen tapaan toimia, kuljemme asiakkaan vierellä ja emme jätä heitä yksin muutoksessa. Meidän henkilökohtainen ote hoitaa asiakkuuksia on vielä harmillisen harvinaista IT-alalla ja rohkenen sanoa meidän tekevän asioita muista poikkeavalla tavalla. Office Managementin liiketoimintamme perustuu siihen, että asiakkailla olisi mahdollisimman vähän ongelmia IT:n toimivuudessa.

IT-ala on alati muuttuva ja uutta tulee lähes viikoittain, joten yrityksessä voi olla haasteita pysyä kehityksessä mukana. Ainakin IT-toiminnot syövät aikaa ja resursseja muusta tekemisestä, siksi IT-ulkoistus on hyvä ratkaisu monelle yritykselle – IT-toimittaja miettii asiakkaan puolesta juuri heille sopivimmat IT-ratkaisut mahdollisimman kustannustehokkaasti. Parhaassa tapauksessa IT-ulkoistus tuottaa huomattavia säästöjä ja vapauttaa aikaa keskittyä yrityksen ydinliiketoiminnan kasvattamiseen. Ulkoistaminen on käytännössä muutosjohtamista uudella toimintatavalla.

Muutos ei ole huono asia. Ilman muutosta päädytään aina samaan lopputulokseen, joten tehdäänkö Teidän seuraava muutos yhdessä?

-Tommi / IT-Manager, Office Management

tommi.eloharju@nullofficemanagement.fi

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.