IT-ulkoistus

IT-ulkoistus

24 11.2014

Tökkiikö IT – eikö työ maistu?

Lisätty kategoriaan IT-ulkoistus kirjoittajalta Miia Kaarakainen

3StepIT teetti tutkimuksen, jota uutisoitiin mm. Tietoviikko –lehdessä 21.11. laajasti. Jopa kahdella toimistotyöntekijällä kolmesta tietokone tökkii niin pahasti, että työ ei maistu. Onko tämä tuttu tunne sinulle? Jos vastasit kyllä, lue blogini ja nouse kapinaan!

Tökkivän IT:n tunnusmerkkejä on mm. seuraavat asiat:

– Kone käynnistyy liian hitaasti (käyttövalmis >20 sekuntia virran päälle laittamisesta)

– Yrityksen yhteisiin dokumentteihin tai ohjelmistoihin pitää kirjautua kaikkiin erikseen, ja niihin pääsee kiinni vain työpaikan koneella

– Salasanakäytännöt ovat liian monimutkaisia, vaihtuvat eri aikoina ja liian vaikeita muistaa

– Etäyhteydet ovat epävarmoja huonojen Internet-yhteyksien tai puutteellisten sovellusten vuoksi

– Matkalaskujen tai sopimusten skannaaminen vaatii aina toimistolle ajamisen

Mikä meitä suomalaisia ”valkokaulustyöntekijöitä” oikein vaivaa? Jokainen koulutettu asiantuntija, myyjä tai johtavassa asemassa oleva työntekijä maksaa työnantajalleen jopa sata euroa tunnissa kaikkine sivukuluineen maksettuina palkkoina tai menetettyinä tuloina yritykselle. Yksi päivä kuussa, kun tämä työntekijä joutuu työnsä puolesta matkustamaan, tai olemaan sairaan lapsen kanssa kotonaan tulee kalliiksi, jos työntekijällä ei ole järkeviä mahdollisuuksia tehdä samalla töitä, eli samaan aikaan ei pysty tekemään normaaleja työrutiinejaan millä tahansa koneella (työkannettava, kotikone, tabletti, kännykkä).

Mikä ratkaisuksi?

Suomalaiset työskentelevät valtaosin PK-yrityksissä. Jos työskentelet alle 100 hengen organisaatiossa, on Office Managementilla tarjota helppo ratkaisu edellä mainittuihin ongelmiin. Kannetaan vanha, tökkivä IT Kuusakoskelle ja tuodaan tilalle toimiva ja edullisempi IT. Yrityksen ohjelmistot viedään pilveen ja tietokoneet sekä matkapuhelimet vakioidaan. Katsotaan Internet-yhteydet kuntoon ja koulutetaan yrityksen henkilöstö. Projekti kestää n. 2-6 viikkoa päätöksestä ja lopputuloksena yritys saa selkeitä kustannushyötyjä ja henkilöstö toimivat työkalut käyttöönsä. Kustannukset? Arviolta 150€/kk/työpiste sisältäen kaiken. Okei, jos oikein hienostellaan viimeisen päälle Macbookeilla ja iPhone kutosilla, saadaan hinta kipuamaan noin 170 euroon kuussa per työpiste.

Miksi nykyinen IT-kumppanimme ei kerro tätä minulle?

Koska nykyisen kumppanisi todennäköinen ansaintalogiikka perustuu juuri IT:n tökkivyyteen. On rakennettu jo vuosikymmenet IT-himmeliä, jota viilataan yksi nurkka kerrallaan. Kumppani todennäköisesti laskuttaa jokaisesta tukipyynnöstä ja projektista erikseen, joten onko tökkivyyden poisto oikeasti heidän intressi?

Mitä tämä vaatii?

Päätöksen. Haluatko työskennellä tökkivällä IT:llä vai toimivalla IT:llä? Jos päätät asiasta, ole Office Managementiin yhteydessä. Jos et päätä mutta haluat vaikuttaa asiaan, kerro asiasta pomollesi ja vaadi itsellesi parempi IT. Se on päätöksen ja muutaman viikon odotuksen päässä.

 

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.