Blogi

Blogi

13 05.2020

Elämää etänä

Lisätty kategoriaan Blogi kirjoittajalta Office Management

Viime aikoina olen ehtinyt tarkastelemaan ja ajattelemaan omaa tekemistäni ja työtäni. Mikä ajaa eteenpäin ja mistä saan eniten. Huomaan nyt kun fyysisten tapaamisten määrät ovat radikaalisti tippuneet, että elän vahvasti sosiaalisista tilanteista ja tapaamisista. Nautin ihmisten kanssa tekemisestä suunnattomasti ja itselleni tämä aika on ollut jopa haastavaa.

Koko maailma siirtyi lähes yhdessä yössä normaalista toimistotyöstä etätyöskentelyyn. Osalla yrityksistä tämä kävi helpommin, osalla vaikeammin tai ei oikein ollenkaan. Jo vuosia AV on ollut osa IT:tä ja IT osa AV:ta. Toimiva kokonaisuus on nimenomaan kokonaisuus. Ei riitä että toimivassa koneessa on vain yksi toimiva osa, vaan kaikkien osa-alueiden täytyy toimia sujuvasti keskenään.
Halutaan että työt jatkuvat niin normaalisti kuin suinkin mahdollista. Tämä aiheuttaa monella yrityksellä tarkastelua omiin etävalmiuksiin ja videoneuvotteluun. Edelleen on pidettävänä entistä enemmän niin sisäisiä kuin ulkoisiakin palavereja. Viimeistään tässä vaiheessa huomataan käytännön tasolla toimiiko järjestelmämme vai eivät. Pätkiikö verkko, näkyykö kuva ja kuuluuko ääni? Ja mitkä ovat jokaisen työntekijän valmiudet pitää videopalavereja tai vaikkapa videoseminaari?

Olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että mikään ei voita fyysistä tapaamista. Nykyiset toimivat, tarpeen mukaiset laitteistot ja ohjelmistot helpottavat työntekoa, säästävät aikaa ja kustannuksia. Matkailun (etenkin lentomatkailun) ollessa jäissä vielä pitkään, uskon että nämä ominaisuudet ottavat erittäin suuren loikan eteenpäin. Uskon myös että videoyhteyksiä osataan jatkossa käyttää entistä innovatiivisemmin ja tehokkaammin hyödyksi. Onko järkevää ajaa reilu 3h Jyväskylään tunnin palaveriin? Ensimmäinen tapaaminen varmasti kyllä, sen jälkeen valmistelut, suunnittelu, tarjous, jne. videon avulla ja päätökseen mahdollisesti taas tapaamiseen.

Miten sinun työssäsi videopalaverit onnistuvat?

Ja hei, ole kuulolla AV-webinaarissa 14.5.2020 klo 10 ”Parhaat etätyölaitteet – yhteensopivat ja toimivat”, ilmoittautumislinkki OM-somessa!

Kirjoittaja: Juha-Pekka Tiainen

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.