Ajatuksia

Ajatuksia

19 11.2014

Myyntityö arvoonsa ja KENTÄLLE

Lisätty kategoriaan Ajatuksia kirjoittajalta Office Management

Hieno kirjoitus ja oikea tapa ajatella / lähestyä asiaa:

Suomi on täynnä huippuosaamista, mutta sen linkittäminen myynnin osaamiseen on vajavaista. Kaikki lähtee, kuten haastateltava Meltwaterin perustaja kertoo, myynnin arvostuksesta. Kun myyntityötä, koko yritystoiminnan tärkeintä funktiota ei kollektiivisesti arvosteta, syntyy tilanne, jossa yrityksistä tulee ”asiantuntijavetoisia”. Tällä tarkoitan sitä, että asiantuntijuudesta, joka tietysti näyttelee isoa osaa, tulee myyntiä tärkeämpi funktio, vaikka näiden funktioiden pitäisi kulkea käsi kädessä. Myynnin tehostaminen linkitettynä huippuosaamiseen synnyttää tilanteen, jossa kassavirta alkaa laulaa ja business kasvaa ja tietysti myös kannattavuus.

Samaan aikaan yritysten pitää keskittyä manuaalisten rutiinien automatisointiin ja yhtäkkiä onkin tilanne, jossa yritys sisältää huippuosaamista / huipputuotteet, äärimmäisen myyntikulttuurin ja matalan ja kustannustehokkaan organisaation — > kannattava business.

Monesti olen kertonut esimerkin suomalaisesta myyntikulttuurista. Sana ”dynaaminen venaaminen” vaivaa valitettavasti monia kaupan aloja. Odotetaan kivijalkamyymälöissä, että asiakkaat tulevat ja väkisin ostavat, kun myyjien pitäisi aktiivisesti tehdä myyntityötä. Kysymys kuuluu, montako kertaa olet, vaikka Turkissa lomaillessasi ollut basaarissa, jossa on ollut vaan tuote-esittelyä, eikä äärimmäisen kovaa yritystä myydä kyseinen tuote sinulle? Tuote-esittelijän ja huippumyyjän ero on valtava.

Vinkki myyjille: kun asiakas vapaaehtoisesti saapuu liikkeeseesi tai soittaa, että esittelisitkö tuotteitasi tai palveluitasi: aloita myynti, älä tuote-esittelyä!

Nyt yrittäjät ja huippuosaajat: KENTÄLLE MARS ESITTELEMÄÄN HUIPPUINNOVAATIOSI KAIKILLE KETKÄ VÄHÄNKÄÄN VOISIVAT TUON OSAAMISESI / TUOTTEESI OSTAA. Aktiivisuudesta tämä on kiinni.

Suomi nousuun SLUSH:in hengessä!

Viittaamani haastattelu löytyy täältä!

Jaakko Sippola / CEO Office Management Oy

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.