Ajatuksia

Ajatuksia

03 03.2014

Milloin IT-ulkoistus tulee ajankohtaiseksi yrityksessä?

Lisätty kategoriaan Ajatuksia kirjoittajalta Jaakko Sippola

Vastauksemme on, aina. Mutta tässä artikkelissa pureudumme syvemmin siihen, mitä etuja IT-ulkoistamisessa on ja milloin yrityksissä viimeistään olisi korkea aika harkita ulkoistamista.

Monissa pk-yrityksissä mietitään, onko kannattavampaa hankkia itse omat IT-laitteet vai ulkoistaa koko tietotekniikka IT-kumppanille. Usein prosessi menee niin, että uudessa yrityksessä hankitaan tarvittavat laitteet kuten kannettavat, puhelimet ja nettiliittymät itse lähimmästä alan liikkeestä, koska alussa henkilökuntaa on vain todella vähän. Ajan saatossa henkilökuntaa tulee lisää ja yritys kasvaa. Muutaman henkilön yrityksissäkin vielä saatetaan noudattaa tätä samaa tyyliä uuden henkilön saapuessa taloon. Mutta pidemmän päälle tällä tyylillä ei pitkälle pötkitä.

Kun yritys kasvaa, IT-ongelmat alkavat lisääntyä

Mitä enemmän porukkaa alkaa olla, sitä enemmän alkaa syntyä myös ongelmia IT-ympäristön kanssa etenkin, jos tietokoneet ja ohjelmistot ovat keskenään erilaisia ja yhtyeensopimattomia. Vakioitu IT-ympäristö helpottaa ja tehostaa työskentelyä ja IT-ongelmat vähenevät huomattavasti.

Ideaalitilanteessa yrityksessä IT ulkoistetaan jo heti yrityksen perustamisvaiheessa. Tällä tavoin yrityksessä on yhtenäinen IT heti sen alkumetreiltä lähtien, ja yrityksen kasvaessa laitteiden ja ohjelmistojen tilaaminen sekä asennus sujuu mutkattomasti IT-kumppanin toimesta eikä toimitusjohtajan tarvitse käyttää omaa kallisarvoista aikaansa IT-asioista huolehtimiseen. Valitettavan usein näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan tietokoneet haetaan yksitellen milloin mistäkin ja katastrofin ainekset ovat valmiit.

Ammattimainen IT-kumppani tietää, mitkä laitteet sopivat parhaiten tarpeisiisi

Nykypäivänä tarjontaa on niin paljon, että on todella vaikea tietää minkälainen laite sopii parhaiten juuri oman yrityksen tarpeisiin, ellei satu olemaan todella perehtynyt asiaan. Hyvä IT-kumppani osaa kartoittaa yrityksen erilaiset tarpeet ja räätälöidä kokonaisvaltaisen IT-ratkaisun sen mukaan. Mikä tarkoittaa sitä, että työskentely tehostuu ja aikaa säästyy. Lisäksi säästyt tietokoneongelmien kanssa painimiselta ja säästät niitä kallisarvoisa hermoja.

Mitä jos yrityksen sisällä on eri tasoisia käyttäjiä? Kuinka osaat hankkia heille juuri heidän työtehtäviinsä tehokkaimmat välineet? Kun IT on ulkoistettu, ei tällaisista asioista tarvitse kantaa huolta, vaan voitte keskittää aikanne omien asiakkaidenne kanssa kaupan tekoon ja tuloksen tekemiseen. Lisäksi ulkoistamisella pidät huolen mm. tietoturvasta, etätyömahdollisuuksista, verkkoyhteyksistä sekä puhelimista.

Kun yrityksesi aika on kallista ja resurssit halutaan kohdentaa tehokkaaseen työntekoon ja yrityksen kasvuun, ulkoistaminen kannattaa aina. Säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. It-palvelumme sisältää kaiken mitä tarvitset laitteista, tukeen ja ylläpitoon. Tukipyynnöt vähenevät huomattavasti ja ongelmatilanteissa ammattitaitoinen asiakaspalvelutiimimme hoitaa tukityön puolestasi. Vastaamme tukipyyntöihin nopeasti, jotta yrityksessäsi voidaan jatkaa työskentelyä normaaliin tapaan mahdollisimman pian.

Office Management on kokonaisvaltainen IT-kumppani, jolta saat ratkaisut joka tarpeeseen. Älä sijoita kalliisiin laitteisiin, vaan maksa vain kiinteä kuukausihinta koko It-palvelusta.

Kun haluat yhtenäistää it-ympäristösi, ota yhteyttä niin keskustellaan sinulle sopivimmasta ratkaisusta!

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.