Ajatuksia

Ajatuksia

03 10.2012

Laitevuokraus pitää IT-kaluston aina ajan tasalla eikä sido pääomaa

Lisätty kategoriaan Ajatuksia kirjoittajalta Miia Kaarakainen

Kannattaako laitevuokraus?

Yritysten IT-kaluston laitevuokraus on yleistynyt viime vuosien aikana huimasti. Laitevuokrauksista ei ole saatavilla virallisia tilastoja, mutta arvioiden mukaan nykyään yli neljännes yritysten uusista IT-laitteista on vuokrattuja. Tämä onkin hyvin ymmärrettävää, sillä tekniikka tuntuu kehittyvän jatkuvasti sellaista vauhtia, että kalusto on uusittava tuoteryhmäkohtaisesti noin 2-4 vuoden välein ja käytetyillä laitteilla ei juurikaan ole vaihto- tai jälleenmyyntiarvoa. Laitevuokraus onkin kätevä tapa pitää tietokoneet ohjelmistoineen ja oheislaitteineen jatkuvasti nykyaikaisina ja suorituskykyisinä. Laitteiden vuokraamiseksi ei tarvita erillisiä vakuuksia, kun itse vuokrattava kalusto toimii vakuutena. Vuokraamalla laitteensa yritys ei myöskään sido pääomaansa tietotekniikkaan ja laitevuokrauksesta aiheutuneet kulut voidaan vähentää täysmääräisesti verotuksessa.

Laitevuokraus mahdollistaa koko IT-kaluston hankintojen ulkoistamisen ammattilaiselle, jolloin yritys varmistaa kalustonsa tekniikan jatkuvan ajan tasalla pysymisen ja saumattoman yhteensopivuuden. Vuokralaitteet ovat alusta asti yrityskäyttöön suunniteltuja työjuhtia ja ne uusitaan aina ajoissa vastaamaan nykypäivän teknisiä kriteerejä. Omaksi ostettujen koneiden kohdalla taasen monesti pihistellään ja ne hankitaan kuluttajapuolen mallistosta, jonka jälkeen niillä helposti sinnitellään pitkälti yli laitteiston todellisen käyttöiän. Tällaisella vanhanaikaisella ja jo alunperinkin eri käyttötarkoitukseen suunnitellulla kalustolla työskenneltäessä yrityksen tuottavuus pääsee luonnollisesti laskemaan huomattavasti. Lisäksi vuokralaitteiden kohdalla IT-kustannukset pysyvät tiukasti budjetissa, kun yritys tietää eurolleen paljonko laitevuokraus maksaa eikä eteen tule koskaan mitään yllättäviä hajonneen tai vanhaksi menneen kaluston uusimiskustannuksia. Vuokra-ajat vaihtelevat laitekohtaisesti ja vuokra-ajan päätyttyä yritys voi halutessaan lunastaa laitteet itselleen nimellistä korvausta vastaan.

Toimistokoneiden laitevuokraus ei ole mikään uusi asia ja esim. kopiokoneista lähes kaikki ovat nykyään vuokralaitteita. Yleisesti ottaen asenteet vuokraamista kohtaan ovat muuttuneet ja laitteiden omistamisessa ei nähdä enää mitään lisäarvoa. Laitevuokraus on lisäksi niin helppoa ja vaivatonta, että yritys saa kirjaimellisesti avaimet käteensä vuokranantajan tarjotessa teknisen asiantuntijuutensa ja rakentaessa juuri kyseiselle yritykselle sopivan laitteistokokonaisuuden. Laitevuokraus soveltuukin niin isoille kuin pienemmillekin yrityksille, lähtien aina yhden yksittäisen kannettavan tietokoneen vuokraamisesta suurkonsernien miljoonasopimuksiin.

Haluatko Sinä tietää, hyödyttääkö laitevuokraus yritystäsi? Ole meihin yhteydessä.

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.