Ajatuksia

Ajatuksia

24 04.2015

Etätyöskentelyn edut ja 5 syytä, miksi sinunkin tulisi kokeilla sitä henkilöstösi keskuudessa

Lisätty kategoriaan Ajatuksia, Pilvipalvelut kirjoittajalta Office Management

Parempaa henkilöstöjohtamista

Asioiden tarkastelu etäältä auttaa näkemään kirkkaammin, kuten sanonta kuuluu. Tämä on totta: etätyöskentelyn voi käsittää työkaluna, jonka avulla voi tarkkailla työntekijöiden asenteita ja toimintatapoja. Etätyöskentelyn avulla motivoituneet ja hyvällä asenteella työskentelevät erottuvat edukseen, ja saadessaan vapautta ja vastuuta työntekijöiden itsevarmuus kasvaa. Etätyöskentelyn tulosten pohjalta kehityskohdat henkilöstön toiminnassa erottuvat selvemmin. Parempi kuva organisaation työskentelykulttuurista auttaa siis tekemään parempia henkilöstöratkaisuja, ja nostaa näin tehokkuutta.

Luottamus avainasemassa

Etätyöskentely kysyy luottamusta – ja luottamus kommunikointia. Jotta luottamus toisten työskentelyyn mahdollistuu, tarvitaan tehokasta kommunikointia ja halukkuutta jakaa tietoa ja pitää muut ajan tasalla. Työntekijöiden mahdollistaminen työskentelyyn ilman valvontaa vaatii luottamusta, jota voidaan kommunikoinnilla vahvistaa: tämä lähtökohta koettiin toimivaksi hyvin tunnetulla Virgin Companylla, joka on innostanut muita yrityksiä tekemään samoin. Kuten Richard Branson totesi: ”Jonain päivänä toimistot ovat historiaa”.

Anna työntekijöille vapautta

Kun antaa vapautta, saa palkaksi motivoitunutta henkilöstöä. On hyödyllistä vähintäänkin kokeilla, mitä etätyöskentelymahdollisuus saa aikaan henkilöstössä: vapaus valita työntekopaikka on henkilöstölle selkeä viesti aidosta luottamuksesta. Vapaus päättää oman työnsä operatiivisista tekijöistä, kuten työskentelypaikasta, voi nostaa selvästi työntekijöiden arvostusta työnantajaa kohtaan. Hyvä työntekijä osaa arvostaa saamaansa mahdollisuutta ja haluaa osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen, antamalla kaiken ammattitaitonsa ja tehokkuutensa työnteolle.

 

Etätyöskentelyn edut

1. Etätyö houkuttelee työntekijöitä ja auttaa pitämään heistä kiinni

Etätyöskentely saattaa olla monelle työntekijälle mahdollisuus, jota todella arvostetaan työmarkkinoilla. Työntekijä saa palkaksi joustavampaa arkea ja mahdollisuuden ohjata paremmin omaa ajankäyttöään. Työntekijälle tulee myös edullisemmaksi työskennellä osittain kotoa käsin, kun matkustusmenot pienenevät. Työntekijällä on myös mahdollisuus viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, kun matkusteluun käytetty aika lyhenee. 

2. Etätyö nostaa työtehoa

Puhelinsoittoja, tapaamisia, kollegoja, melua, muita häiriötekijöitä…toisinaan työpaikka voi jopa olla esteenä keskittyneelle työnteolle, kun kotona taas vallitsee rauha ja mahdollisuus paneutua kunnolla varsinaisiin tehtäviin.

 

3. Etätyö on viesti luottamuksesta

Vapauden antaminen varmasti huomataan positiivisesti henkilöstön keskuudessa. Etätyömahdollisuus on selvä viesti henkilöstölle, että heidän kykyynsä ohjata omaa työtään luotetaan. Vapaus myös viestii työntekijöille, että työnantaja välittää työntekijöiden hyvinvoinnista ja arvostaa heidän omia henkilökohtaisia toiveitaan yönteon järjestämisen suhteen.

 4. Etätyömahdollisuus laajentaa rekrytointimahdollisuuksiasi

Etätyöskentely houkuttelee työntekijöitä, jotka eivät voi työskennellä toimistolla syystä tai toisesta. Esimerkiksi perhevelvollisuudet tai pitkät etäisyydet saattavat rajata turhaan ammattilaisten joukkoa työnhaussa. Varsinkin naiset kärsivät monesti työn ja perheen yhteensovittamisen vaikeudesta.

 5. Etätyö houkuttelee lisää kokeneita työntekijöitä

Etätyöskentely voi olla toimiva kilpailutekijä hankkiessa kovan luokan työntekijöitä digitaalisilla, kilpailluilla markkinoilla. Lisäksi etätyö voi kasvattaa osaavien työntekijöiden halua sitoutua yritykseesi ja nostaa yleisesti työntekijöiden työmoraalia.

Yhteenvetona 

Niin lähi- kuin etätyöskentelyssäkin, suuri osa liiketoimintaprosessien toiminnasta riippuu ihmisten välisistä suhteista. Jos kykenet rakentamaan suhteet viisaasti ja luottamukseen pohjaten, saatat yltää parempiin tuloksiin kuin uskotkaan. Auta työntekijöitäsi tarjoamalla sopivat teknologiset ratkaisut, jotta tehokas ja joustava kommunikointi onnistuu ja jotta lähi- ja etätyöskentely saadaan toimimaan saumattomasti yhteen. Näin tehdessäsi työntekijäsi ovat motivoituneita mahdollistettu työskentelemään vastuuntuntoisesti, nopeasti ja laadukkaasti.

Office Management tarjoaa sinulle onnistuneen siirtymän kohti joustavampaa työntekoa: pilvipalvelujemme avulla mahdollistat työskentelyn myös etänä – tehokkaasti!

Kommentoi


Verkostoidu sinäkin kanssamme!

1029 seuraajaa Seuraa meitä Facebookissa 38 seuraajaa Seuraa meitä Twitterissä 169 seuraajaa Seuraa meitä Linkedinissä

Jätä soittopyyntö

Haluatko pikaisen yhteydenoton myyjältä? Jätä numerosi, soitamme sinulle takaisin!
    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.